Із Сумщини розпочалася безкоштовна евакуація до Києва

Дата: 15 Липня 2023
A+ A- Підписатися
15 липня із Сум до Києва вирушив перший евакуаційний потяг, він щодня везтиме людей до столиці. Там їм виплачуватимуть грошову допомогу та, за потреби, поселятимуть у Вишгородському районі.
 
Про це повідомили в Мінреінтеграції.
 
Фото: Східний Варіант

“Вже сьогодні з Сум до Києва вирушив перший евакуаційний потяг Суми-Київ. Він курсуватиме щодня — з Сум відправлятиметься о 6:47 і прибуватиме до Києва об 11:41”, — йдеться у повідомленні.

На вокзалі “Укрпошта” виплачуватиме кожному громадянину по прибуттю грошову допомогу:

  • 3 тисячі гривень для дітей та людей з інвалідністю,
  • або 2 тисячі гривень для всіх інших людей. 

Усіх охочих Київська обласна військова адміністрація буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району. 

У відомстві додали, що з питань евакуації можна звертатися за телефоном гарячої лінії Сумської ОВА: (0542)-77-99-55 або на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Раніше ZMINA повідомляла, що мешканців п’ятикілометрової зони в прикордонних регіонах Сумщини евакуюють через потужні російські обстріли, які не припиняються з початку повномасштабного вторгнення. 

Згідно з даними сайту статистики повітряних тривог, за час повномасштабного вторгнення жителі регіону пережили понад тисячу повітряних тривог та чули майже пів тисячі вибухів. Щодо кількості артобстрілів, то їхня кількість перевалила за 1,5 тисячі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter