Італійський уряд хоче продовжити надзвичайний стан у країні до початку наступного року

Дата: 01 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Уряд Італії розглядає можливість продовження надзвичайного стану в країні до кінця січня наступного року. 

Про це повідомляє La Repubblica.

У лютому поточного року в Італії зафіксували найбільший спалах коронавірусу серед європейських країн. Тоді на ковід захворіли 215 людей, а четверо хворих померло. Згодом хвороба стрімко поширилася країною і, за офіційними даними, забрала життя більш ніж 34 тисяч осіб. 

Надзвичайний стан в Італії, який дає уряду більше повноважень і дозволяє швидше ухвалювати рішення, запровадили ще на початку року. Влада країни першою в Європі вдалася до такого кроку. Термін надзвичайного стану, який уже продовжували, спливає 15 жовтня, однак фахівці закликають продовжити його на значно більший строк, наприклад до кінця поточного року або кінця січня наступного. 

Нагадаємо, що в червні родичі загиблих через коронавірус італійців подали скарги до прокуратури міста Бергамо, щоб правоохоронці встановили винних у великій кількості жертв. Рідні померлих розповідали, що їхніх літніх батьків відмовлялися шпиталізувати через брак місць, а згодом ховали без повідомлення родичів. 

Для стримування вірусу в Україні уряд запровадив карантин, однак, як згодом постановив Конституційний Суд, обмеження влада ввела незаконно

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter