Італійці, які втратили рідних під час епідемії коронавірусу, подали скарги до прокуратури

Дата: 11 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Родичі загиблих через коронавірус італійців подали скарги до прокуратури міста Бергамо, аби правоохоронці встановили винних у великій кількості жертв. 

Про це повідомляє видання The Local.

У лютому поточного року у Італії зафіксували найбільший спалах коронавірусу серед європейських країн. Тоді на COVID-19 захворіли 215 людей, а  четверо хворих померло. Згодом хвороба стрімко розповсюджувалась країною і, за офіційними даними, забрала життя понад 34 тисяч осіб. Скарги до прокуратури району Ломбардія, який найбільше постраждав від пандемії, подали півсотні людей.

Одна з них – Христина Лонгін, 39-річна фармацевтка, яка втратила під час епідемії 65-річного батька Клаудіо. За її словами, спочатку медики відмовились госпіталізувати чоловіка, а коли доставили його до лікарні, то виявилось, що у закладі немає вільних місць. Згодом загиблого поховали, однак рідні дізнались про те, де саме знаходиться могила Клаудіо, тільки коли отримали чек за кремацію.

“Вони віддали мені його закривавлені речі в сміттєвому пакеті”, – розповіла Лонгін.

Через велику кількість людей, які втратили рідних під час епідемії, у місцевому сегменті фейсбуку навіть створили спеціальну групу, яка наразі налічує понад 50 тис. підписників. 

“Ми не хочемо помсти, ми хочемо справедливості”, – сказав 31-річний Стефано Фуско, чий дідусь помер від вірусу в будинку для літніх людей ще у березні.

Рідні загиблих просять правоохоронців знайти винних у великій кількості смертей у регіоні, який, за їх словами, став символом трагедії у Італії. Родини звинувачують владу у запізньому створенні “червоної зони”, а також у багаторічних скороченнях фінансування системи охорони здоров’я. Відомо, що наразі до прокуратури готують скарги ще 150 осіб. 

У свою чергу прокурори, за інформацією журналістів, планують допитати як свідків прем’єр-міністра Джузеппе Конте, а також міністрів охорони здоров’я та внутрішніх справ Роберто Сперансу та Лукіана Ламоргезе. 

Нагадаємо, що у травні родичі іспанців, які померли від коронавірусу, подали скаргу до Верховного суду проти прем’єр-міністра країни Педро Санчеса і двох десятків членів його уряду. Позивачі вважають, що влада невдало реагувала на пандемію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter