Родичі померлих від коронавірусу іспанців позиваються проти уряду

Дата: 12 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Родичі іспанців, які померли від коронавірусу, подали скаргу до Верховного суду проти прем’єр-міністра країни Педро Санчеса і двох десятків членів його уряду. Позивачі вважають, що влада невдало реагувала на пандемію. 

Про це повідомляє видання El Mundo.

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес

Уперше хворого на коронавірус у материковій Іспанії виявили ще наприкінці лютого. До цього про виявлену хворобу повідомляли на Канарських островах та на Майорці. Першою пацієнткою стала жителька Барселони, яка напередодні повернулась із північної Італії.

Карантинні обмеження влада почала запроваджувати 11 березня. Тоді в країні закрили дитсадки, школи та університети, а через декілька днів ввели надзвичайний стан. Уже 16 березня кількість хворих на коронавірус перевищила 11 тисяч, а майже пів тисячі людей померли від ускладнень, спричинених вірусом, лише за один день. Статистика показала, що переважна більшість постраждалих через пандемію – це мешканці або персонал будинків для літніх людей.

Іспанські солдати, яких влада залучила до боротьби з хворобою, розповідали, що під час патрулів знаходили в будинках для людей похилого віку пацієнтів, зокрема мертвих, яких залишив напризволяще персонал. У Міністерстві охорони здоров’я країни тоді пояснювали, що тіла померлих могли залишити, якщо в людей були підозри на коронавірус, адже це дозволяли протоколи лікування. Однак згодом прокуратура почала розслідувати ці факти. 

3268 осіб, які позиваються проти іспанського уряду, стверджують, що наразі кількість злочинів, у яких нібито винна влада, не піддається підрахунку. Позивачі наголошують, що через пандемію коронавірусу втратили 3274 родичів. 

Як відомо, наразі в Іспанії налічили 228 тис. підтверджених випадків коронавірусу, 26 тис. людей померли через хворобу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter