Верховний касаційний суд Італії остаточно виправдав Віталія Марківа

Дата: 09 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Верховний касаційний суд Італії 9 грудня залишив у силі виправдальний вирок нацгвардійцю Віталію Марківу.

Про це повідомила Омбудсман Людмила Денісова у своєму телеграм-каналі.

Джерело: телеграм-канал Людмили Денісової

“Чудова звістка напередодні Міжнародного дня захисту прав людини! Верховний касаційний суд Італії попри тиск залишив у силі виправдальний вирок нацгвардійцю Віталію Марківу! Всі позови – відкинуті! Всі претензії до держави Україна – знято! Щиро дякую усім, хто впродовж кількох років боровся за справедливість, перемогу та верховенство права! Слава Україні”, – написала вона.

Джерело: скриншот повідомлення Людмили Денісової в телеграмі

Сам Марків в інстаграмі так прокоментував рішення суду щодо його справи: Сьогодні поставлена крапка! Ми виграли в Касаційному рішенні! Всі позови були відкинуті. Щиро дякую усім причетним! Це наша спільна перемога. Правда завжди перемагає!”.

Джерело: інстаграм Віталія Марківа

Марківа 2019 року суд італійського міста Павія засудив до 24 років ув’язнення. Українця, який має громадянство Італії, арештували прямо в аеропорту і звинуватили в причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі та російського перекладача Андрія Миронова на Донбасі 2014 року. 

Військовий відкидав обвинувачення і заперечував свою причетність до загибелі людей. Спочатку італійський суд визнав його винним, використовуючи як докази провини Марківа сюжети з пропагандистських російських ЗМІ. Згодом експерти підтвердили, що постріли, внаслідок яких загинули люди, лунали з місця, контрольованого бойовиками, а апеляційний суд у Мілані повністю виправдав українця. 

У Росії Марківа оголосили в міжнародний розшук – його звинувачують у вбивстві з мотивів національної чи політичної ненависті, однак не уточнюють, кого саме з таких мотивів нібито вбив нацгвардієць. Українцю заочно оголосили обвинувачення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter