Італійський суд розпочинає розгляд апеляції нацгвардійця Марківа

Дата: 29 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Мілані апеляційний суд розпочинає розгляд справи засудженого до 24 років ув’язнення українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомили в МВС.

У відомстві наголосили, що над захистом Марківа працюють кращі італійські адвокати Рафаелі Делла Валле і Нікколо Бертоліні Клерічі, які наполягають на невинуватості українця. 

“Це підтверджується результатами експертиз, проведених у рамках розслідування Національної поліції України, які показали, що Віталій Марків фізично не міг бачити зі своєї позиції на горі Карачун місце, де сталася трагічна загибель італійського журналіста і його перекладача громадянина РФ, і тим більше не міг вести прицільну стрільбу з автомата АК-74 на відстань у 1700 метрів”, – наголосили в МВС.

Також у міністерстві нагадали, що обвинувачення проти Марківа ґрунтується на припущеннях і російській пропаганді.

Нагадаємо, що Віталія Марківа арештували у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. Там він працював у групі фоторепортерів із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Італійські прокурори вважають загибель Роккеллі умисним убивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про журналістів українській армії. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України щодо створення спільної слідчої групи, які висловлювали після арешту Марківа.

Відомо, що в слуханні справи Марківа італійський прокурор використовував публікації з пропагандистських російських медіа як докази винуватості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter