Іранські силовики в Тегерані до смерті забили кийками 35-річну докторантку філософії

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Представники сил безпеки Ірану до смерті забили кийками 35-річну докторантку філософії Насрін Гадрі в Тегерані. Її батька змусили сказати, що жінка померла від хвороби.

Про це повідомляє видання Iran International.

Насрін Гадрі. Джерело: Iran International

У виданні повідомили, що уряд Ірану чинив тиск на родину, щоб родичі жінки погодилися приховати її вбивство. Тож під примусом режиму її батько оголосив, що іранка померла від грипу.

Офіційне інформаційне агентство Ірану IRNA спростувало повідомлення ЗМІ про те, що Насрін убили кийками. Там заявили, що вона “жила своїм звичайним життям”, коли її родина раптово втратила з нею зв’язок. А коли зять жінки ввірвався до її місця проживання в Тегерані то знайшов Насрін Гадрі мертвою.

Тіло Насрін поховали в місті Маріван на заході Ірану в умовах суворої безпеки як на кладовищі, так і в будинку жертви.

Після поховання жінки, мешканці міста, а це переважно курди, вийшли на вулиці, скандуючи: “Смерть Хаменеї”.

 

У звітах, отриманих Iran International, йдеться про те, що в Марівані також було чути постріли, а в кількох районах міста відбувалися сутички між протестувальниками та силами безпеки.

Нагадаємо, смерть 22-річної Махси Аміні під вартою поліції моралі в Тегерані спричинила хвилю загальнонаціональних демонстрацій проти духовенства Ірану.

Дівчата з усього Ірану приєдналися до загальнонаціональних протестів останніми днями, що призвело до зіткнень з учителями та, зрештою, силами безпеки, які заарештували деяких дівчат, підозрюваних в участі в демонстраціях.

Школярки, очевидно, становлять серйозну проблему для політичного істеблішменту в Тегерані. Служби безпеки та розвідки зараз розглядають, як придушити протести за участю дітей, які закликають до свободи на найбільших протестах в Ірані з 2019 року.

Згідно з даними Iran Human Rights, станом на 28 жовтня під час протестів, зокрема внаслідок насильницьких дій правоохоронних органів, загинуло щонайменше 253 людини, серед них – 34 дитини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter