Інтерпол розшукує українця, якого Росія вважає спільником Павла Гриба

Дата: 10 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Інтерпол оголосив у розшук 20-річного громадянина України Стефана Капіноса, який є фігурантом справи засудженого в Росії українця Павла Гриба.

Опис розшукуваного розміщений на сайті Інтерполу.

Зазначається, що Капіноса розшукує Російська Федерація. Підставою для розшуку вказана “допомога в переконанні іншої особи вчинити теракт”.

За версією звинувачення, Павло Гриб під тиском Стефана Капіноса схиляв російську школярку Тетяну Єршову із Сочі виготовити та підірвати вибухівку. Російські слідчі стверджують, що хлопці познайомилися 2013 року. Капінос нібито навчив Гриба виробляти саморобні вибухові пристрої.

Стефан Капінос

Павло Гриб – 20-річний український блогер та син екс-офіцера Держприкордонслужби України. У серпні 2017 року він зник у білоруському Гомелі. Пізніше його знайшли в СІЗО в російському Краснодарі. Російські силовики обвинуватили хлопця в підбурюванні до підриву школи, яке буцімто виявили в його спілкуванні з онлайн-подругою. Йому інкримінують скоєння злочину за статтею про тероризм.

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокатка Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримувальні препарати.

За словами родичів, у Павла Гриба портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунку, асцитом, печінковою недостатністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter