Інститут масової інформації вчергове зазнав потужної кібератаки

Дата: 14 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Інститут масової інформації (ІМІ) зазнав кібератаки: невідомі намагалися отримати доступ до сайту громадської організації, шукаючи вразливість через форму підписки на розсилку.

Про це повідомили на сайті громадської організації.

Джерело: REUTERS

Масові запити щодо підписки надходили з однієї й тієї самої адреси testing@example.com. Станом на 15-ту годину за Києвом, загальна кількість листів становила понад 340.

ІМІ пов’язує атаку з професійною діяльністю з викриття воєнних злочинів Росії, публікацією “Барометра свободи слова”, розслідуваннями щодо діяльності агресивних пропагандистів РФ тощо.

В організації нагадали, що з 24 лютого 2022 року її сайт щоденно зазнавав кібератак з боку російських хакерів. Тоді ворог використовував різні способи перешкоджання роботі сайту ІМІ. Зокрема, кіберзлочинці намагалися знайти уразливість за допомогою прописання скриптів у формі для пожертв, проте через високий ступінь захисту їм це не вдалося, уточнили в повідомленні.

Особливо потужних DDoS-атак сайт ІМІ зазнав 10 травня та 25 березня.

Остання атака була у грудні 2022 року, коли невідомі намагалися перешкодити роботі сайту ІМІ через форму підписки на листи.

Нагадаємо, що 17 березня 2023 року ворожі хакери здійснили потужну кібератаку на державні ресурси України. Зокрема, кібератаці піддалися Єдині та Державні реєстри, сайти Міністерства юстиції України, ДП “Національні інформаційні системи” тощо.

Аналітики компанії Google виявили, що Україну та країни НАТО атакують п’ять хакерських угруповань: FrozenLake, Coldrive, Summit, FrozenBarentz та FrozenVista, частина з яких співпрацює з ФСБ та ГРУ Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter