Ініціаторку створення центру для онкохворих дітей “Дача” викликали на допит щодо нібито самочинного будівництва

Дата: 25 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Керівниця благодійного фонду “Запорука” Наталія Оніпко, яка ініціювала створення центру для онкохворих дітей “Дача” в Києві, повідомила про відкриття щодо неї провадження за заявою про те, ніби це будівництво самочинне.

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

Наталія Оніпко. Фото з фейсбук-сторінки активістки

Як розповіла Оніпко виданню ZMINA, 24 травня вона ходила на допит до поліції Солом’янського району, а також надала слідчим дозвільні документи, які має для будівництва центру.

За словами активістки, відповідну заяву в поліцію подав ще в жовтні минулого року їхній сусід, який уже тривалий час виступає проти будівництва центру й одного разу навіть пошкодив болгаркою його ворота, але слідство надіслало їй листа в березні цього року – приблизно тоді, коли на будмайданчику трапилася пожежа.

“Він (сусід. – Ред.) подав заяву про те, що це самочинне захоплення землі й самочинне будівництво, притому, що це не перша заява і є вже відповідь від ДАБІ, яка робила перевірку, що все в нас у межах закону. Тобто це, по суті, людина робить якісь такі дії, щоб витрачати наш ресурс часу, нервів і всього іншого, в надії, що я втомлюся”, – розповідає Наталія Оніпко.

Як зазначила адвокатка активістки Лідія Дмитрусь, вона подала до прокуратури Солом’янського району клопотання про закриття цього провадження через відсутність, на її переконання, складу правопорушення і очікує на рішення з цього приводу.

Благодійний фонд “Запорука” засновано 2008 року – працює в Києві та Львові, допомагаючи онкохворим дітям. “Дача” – це будинок для онкопацієнтів та їхніх родин, де вони живуть безкоштовно і відпочивають від виснажливого лікування. Раніше фонд винаймав будівлю для цієї мети, але 2018 року почав збір коштів, щоб придбати ділянку і збудувати центр, який зможе приймати одночасно 15 таких родин.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter