“Болгаркою зрізав замок на воротах”: благодійники заявляють про тиск противників будівництва центру для онкохворих дітей

Дата: 22 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Президентка благодійного фонду “Запорука” Наталія Оніпко заявляє про тиск і погрози з боку сусідів через будівництво центру для онкохворих дітей “Дача” в Києві.

Про це вона повідомила виданню ZMINA. За словами активістки, вранці 21 липня житель вулиці в Солом’янському районі столиці, де зводиться центр, зрізав болгаркою замок на воротах будмайданчика і заблокував на території жінку-охоронця.

Фото пошкоджених воріт (надав фонд “Запорука”)

“Вона мені подзвонила і каже: “Він зрізав замок і закрив мене на гачок”. Я не знаю, чого від нього чекати. Я не знаю, що може статися”, – каже Наталія Оніпко.

Пізніше вона написала у фейсбуці про те, що звернулася до поліції щодо пошкодження майна.

UPD: дякую всім за підтримку, вранці подала заяву до поліції за нанесення матеріальних збитків. Вікна-новини підтримають…

Опубліковано Наталією Оніпко Вівторок, 21 липня 2020 р.

Видання ZMINA звернулося до поліції Києва із запитом щодо кваліфікації інциденту та очікує на відповідь.

Благодійний фонд “Запорука” засновано 2008 року – працює в Києві та Львові, допомагаючи онкохворим дітям. “Дача” – це дім для маленьких онкопацієнтів та їхніх родин, де вони мешкають безкоштовно і відпочивають від виснажливого лікування. Раніше фонд винаймав будівлю для цієї мети, але 2018 року почав збір коштів, щоб придбати ділянку і збудувати центр, який зможе приймати одночасно 15 таких родин. Як повідомляється на сайті благодійного фонду, вони придбали земельну ділянку, розробили архітектурний проєкт, збудували коробку та провели внутрішні комунікації.  

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter