Human Rights Watch вимагає зупинити утиски адвокатів у Криму

Дата: 02 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) вимагає зупинити утиски адвокатів, які захищають кримських татар в окупованому Криму.

Про це йдеться у заяві самої організації. 

У Human Rights Watch вважають, що підзахисні татари “проходять за політично вмотивованими кримінальними справами, які, як видається, є помстою за їх громадську діяльність”.

“Затримання російською владою адвокатів кримськотатарських активістів продовжує лінію по обмеженню гарантій прав людини і законності в окупованому Криму. Російська влада повинна припинити гнобити адвокатів і активістів і повинні гарантувати кримським татарам їх права”, – зазначає заступник директора HRW у Європі та Центральній Азії Хью Вільямсон

Нагадаємо, минулого тижня співробітники “МВС” затримали і на 10 діб заарештували адвоката Еміля Курбедінова, який захищає в судах кримських татар. Де-факто влада на півострові заявляє про проведення спецоперації проти релігійної організації “Хізб ут-Тахрір”. Підконтрольний Кремлю так званий “Верховний суд Криму” залишив у силі рішення суду першої інстанції

25 січня у Сімферополі співробітники ФСБ затримали для примусового допиту адвоката Миколу Полозова, який захищає у суді інтереси заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Тим часом Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська занепокоєна дотриманням прав на захист підзахисними Еміля Курбедінова.

“Що стосується сьогоднішньої ситуації з адвокатом Емілем Курбедіновим… Я звернулася ще 30 січня до омбудсмена Росії Тетяни Москалькової, оскільки мене турбує, як же тепер буде реалізовано право на захист тих, кого захищав Еміль”, – цитує омбудсмана інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter