Херсонський журналіст Олег Батурин звернувся до поліції через погрози

Дата: 05 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Каховський журналіст Олег Батурин звернувся із заявою до Національної поліції України через погрози, які він пов’язує з професійною діяльністю.

Про це медійник написав на своїй сторінці у фейсбуку.

Херсонський журналіст заявив про погрози Олег Батурін. Джерело: investigator.org.ua

За словами Батурина, підставою для заяви стала нетипова хвиля погроз, які він почав отримувати останнім часом.

Він уточнив, що ситуація виникла після публікації про те, що чинний депутат Херсонської обласної ради Валерій Салтиков зареєстрував бізнес в окупантів, а погрози – це реакція на неї.

Батурин розповів представнику ІМІ в Херсонській області, що погрози надходять від різних людей, як анонімних, так і ні, серед яких є публічні люди. Всі ці погрози мають однаковий характер.

“Оскільки хвиля погроз виникла після публікації інформації про Валерія Салтикова, то її ініціатором я вважаю його або наближених до нього людей”, – сказав Батурин.

Журналіст уточнив, що, тиснучи на нього, різні люди публікують його персональні дані й фотографії з “оголошеннями” сексуального змісту.

Раніше медійник вже отримував погрози від анонімних джерел, які вказували на їхнє походження (колаборанти, зрадники, громадяни РФ), пояснив він. Однак вони мали поодинокий характер.

“Зараз я бачу ознаки цілеспрямованої хвилі хейту і погроз, які пов’язую зі своєю журналістською діяльністю і публікацією про Валерія Салтикова”, – наголосив Батурин.

За інформацією регіонального представника ІМІ, Салтиков зараз перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області, звʼязатися з ним для коментаря неможливо.

Голова обласної організації партії “Європейська солідарність” Оксана Погомій повідомила, що  Салтикова виключать з партії та застосують до нього імперативний мандат. 

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” закликала Міністерство внутрішніх справ України провести ретельне та прозоре розслідування обставин, пов’язаних із погрозами, які отримав Батурин.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни погрожують рідним журналіста Олега Батурина, які залишилися на окупованій території, вимагаючи, щоб він припинив журналістську діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter