Херсонський журналіст Костянтин Риженко залишив повідомлення в соцмережі

Дата: 04 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Херсонський журналіст Костянтин Риженко, який зник 30 березня, вийшов на зв’язок.  

Голосове повідомлення він залишив 3 квітня в телеграм-каналі “Очі кобзаря Херсонщина”, що пов’язаний з його волонтерською діяльністю.

Костянтин Риженко. Фото із соцмереж

Журналіст заявив, що це єдиний канал зв’язку, доступ до якого йому вдалося відновити.

Риженко наголосив, що не може розкрити всіх деталей свого раптового зникнення, але поки що йому “доводиться бути в бігах”.

“Але те, “що я пропетляв”, не означає, що не продовжуються пошуки”, – сказав він.

Також Риженко повідомив, що медійну діяльність продовжить пізніше, а зараз зосередиться на волонтерській діяльності, зокрема допомагатиме біженцям.  

Нагадаємо, що 31 березня в телеграм-каналі Риженка з’явилося повідомлення, яке сигналізувало, що журналіст втратив доступ до зв’язку.

У ньому медійник озвучив, що причини його зникнення із соцмереж можуть бути технічними або його могли затримати силовики РФ. Раніше журналіст повідомляв, що його розшукують окупанти в Херсоні, тож він змушений постійно переховуватися.

У НСЖУ з посиланням на джерело, близьке до Риженка, розповіли, що за адресами рідних журналіста в Херсоні одночасно прийшли російські військові. Його брата затримали, батько Костянтина Олександр Риженко вимушений переховуватися.

Останній підтвердив спілці, що росіяни розшукують його сина саме за журналістську діяльність.

З початку широкомасштабного вторгнення в Україну, з 24 лютого до 24 березня 2022 року, російські окупанти скоїли щонайменше 148 злочинів проти журналістів та медіа в усіх регіонах нашої країни.

Українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список оновлюватиметься.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter