“Характер”: в Україні зʼявилося медіа про військових

Дата: 30 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні з’явилося нове медіа під назвою “Характер”, яке розповідає про досвід військових. Медіа запустила 28 травня агенція “Або”.

Про це пише Bazilik Media.

Фото: Bazilik Media

На сайті “Характеру” представлені історії про військових, які зазнали поранень, проходять реабілітацію та повертаються до активного життя. Також є інформація про центри, фонди та громадські організації, що підтримують військових.

Сайт містить чотири основні рубрики:

  • “Як ми змінюємося”;
  • “Хто нас змінює”;
  • “Зручні питання”;
  • “Сильні відео”.

Директорка з розвитку продуктів агенції “Або” Гаяне Авакян пояснила, що філософія проєкту полягає у створенні платформи для відвертих обговорень і реальних історій українських захисників та захисниць.

Цей контент подається в різних форматах:

  • документальні історії;
  • репортажі;
  • інтерв’ю;
  • відеоподкасти.

“Ми прагнемо, щоб не було незручних питань до військових чи ветеранів, які повернулися з фронту. Щоб суспільство розуміло їх, знало їхню реальність, говорило про відновлення їхнього фізичного і ментального здоров’я, про проблеми з інклюзивністю в містах і селах, зміни у сексуальному житті та стереотипи у суспільстві”, – зазначила Авакян.

Авторка ютуб-каналу “Характер” Діана Жвінкліс представила формати, над якими працює команда, і закликала військових та їхні родини пропонувати теми, які їх хвилюють. Мета медійників полягає у тому, щоб спільно створювати контент, важливий для аудиторії.

Під час презентації автори платформи записали два публічних відеоподкасти з захисниками та захисницями. У першому обговорювали тези з книги “Племʼя. Про повернення з війни та належність до спільноти” Себастьяна Юнгера. У другому – як бути ефективними на фронті й у тилу. Ветерани та бойові медики порадили тим, хто збирається долучитися до війська, полікувати зуби й спину, пройти курси тактичної медицини та покращити фізичний стан.

Нагадаємо, що під час ротації на Харківському напрямку 29 травня загинула журналістка “Суспільного” та парамедикиня добровольчої організації парамедиків “Госпітальєри” Ірина Цибух. 

Починаючи з 2015 року, Ірина їздила на Донбас як військова парамедикиня, була бойовою медикинею у складі добровольчого батальйону “Госпітальєри”, який займається медичною евакуацією військових у гарячих точках на лінії фронту.

Засновниця та командирка волонтерського медичного батальйону “Госпітальєри”, депутатка від фракції “Європейська солідарність” Яна Зінкевич написала, про те, що Ірина одна з найяскравіших, найпотужніших осіб у лавах батальйону.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter