Хакери зламали сайт 24 каналу: розсилали фейкові новини та публікували погрози президенту України

Дата: 11 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Російські хакери зламали сайт 24 каналу й почали публікувати на сайті фейкові новини, зокрема з погрозами президенту України Володимиру Зеленському, та надсилати читачам відповідні пуш-повідомлення.

Про це редакція медіа повідомила 11 травня на своїй сторінці в інстаграмі.

Джерело: інстаграм-сторінка 24 каналу

За словами гендиректора 24 каналу Романа Андрейка, атаку відбили та проаналізували її вектор, щоб усунути вразливості. Злам в редакції медіа розцінюють як помсту за роботу журналістів з викриття російських злочинів.

“Росіянам дуже не подобається те, що ми робимо. Про це свідчать як фейки ФСБ з використанням нібито скринів із сайту 24 каналу, так і спроби атак хакерів. Жодні атаки не зупинять нас. Сайт поновив роботу. Росіяни традиційно вчинили негативний наступ. Не зупиняємось і рухаємось до перемоги”, — сказала головна редакторка медіа Анастасія Зазуляк.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 14 квітня атаці російських хакерів піддався Інститут масової інформації. Журналісти також пов’язують її з професійною діяльністю організації, зокрема викриттям воєнних злочинів Росії.

17 березня 2023 року ворожі хакери здійснили потужну кібератаку на державні ресурси України. Зокрема, кібератаці піддалися Єдині та Державні реєстри, сайти Міністерства юстиції України, ДП “Національні інформаційні системи” тощо.

Аналітики компанії Google виявили, що Україну та країни НАТО атакують п’ять хакерських угруповань: FrozenLake, Coldrive, Summit, FrozenBarentz та FrozenVista, частина з яких співпрацює з ФСБ та ГРУ Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter