ГУР заперечує, що писало лист, за допомогою якого Арестович поїхав з України

Дата: 01 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заперечує, що писало лист, на підставі якого нібито перетнув кордон колишній позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович. 

З такою заявою виступили у ГУР. 

Фото: Getty Images

Інформацію про лист незадовго до заяви ГУР повідомило видання NGL.media, журналісти якого вже досліджували, як українські чоловіки відбирають дітей у матерів через суд, щоб уникнути мобілізації. 

За даними джерел журналістів у ДПСУ, 48-річний Олексій Арестович виїхав 4 вересня минулого року у Польщу через пункт пропуску Краківець–Корчова. Загалом він здійснив дев’ять поїздок на різних підставах з лютого 2022-го, наприклад, на підставі рішень голови ДПСУ, як радник Офісу президента тощо.

Поїздки зазвичай тривали не довше дев’яти днів, але дві з них – майже півтора місяця, а з останньої Арестович не повернувся досі. 

Державна прикордонна служба відмовилась надати журналістам офіційну інформацію про підстави для виїзду Арестовича, мотивуючи це тим, що “інформація про перетинання державного кордону особою стосується її приватного життя”. На звернення медіа у ГУР не відповіли за два тижні, але, коментуючи новину у соцмережах, назвали інформацію неправдою.

“Головне управління розвідки Міністерства оборони України не надавало вказаній особі ані листів, ані будь-яких інших документів для виїзду за кордон”, – кажуть там.  

Невдовзі публікацію прокоментували й у ДПСУ. У коментарі “Українській правді”, речник прикордонслужби Андрій Демченко сказав, що інформація про громадянина Арестовича, який начебто виїжджав з України завдяки листу від ГУР Міноборони, не відповідає дійсності “навіть попри поширення незрозумілих картинок, які видають за інформацію ДПСУ”.

Журналісти NGL.media у своїй публікації нагадали про розслідування проєкту “Схеми”, в якому фігурував депутат Київської міськради Владислав Трубіцин. Він перетнув кордон за три дні до засідання суду у його справі, а зробив це на підставі листа ГУР. У відомстві тоді цей факт підтвердили, але сказали, що видали лист “на прохання іншої структури складової сектору сил безпеки і оборони України в рамках міжвідомчої взаємодії з цією структурою і на їхнє офіційне звернення”. 

Арестович, судячи з його публічних виступів, перебуває у США. 

Нагадаємо, що в Україні щодо Арестовича відкрили справу за свідомо неправдиве повідомлення про “злочин” нардепки Наталі Піпи, а до цього відкрили провадження за розповсюдження ненависті до жінок. 

Арестович переконує, що так на нього чинять політичний тиск. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter