ГУР: Росія може нанести удар по будівлі філармонії у Маріуполі, де “судитимуть” захисників “Азовсталі”

Дата: 19 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові розглядають варіант нанесення ракетного удару по будівлі філармонії у Маріуполі, де у цей час проводитимуть так званий “суд” над українськими військовополоненими. Провину у такому разі перекладатимуть на українських військовослужбовців. 

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони. 

Будівля філармонії в Маріуполі. Фото: фейсбук-сторінка philharmonicmariupol

Філармонію у місті відкрили у 2018 році в правому крилі ДК “Маркохім”, зала якого розрахована на щонайменше 400 осіб.

Росіяни вже встановили на сцені клітки, у яких збираються тримати “підсудних”. Діаметр арматури, з якої вони зроблені, як розповідали маріупольські посадовці, становить 20 мм.

Досі росіяни офіційно не оголошували про день проведення “трибуналу”, але про те, що він може відбутись на День незалежності України, говорив раніше також мер Маріуполя Вадим Бойченко

“Навіщо вони це роблять? Росія не має перемог на фронті. Тому їм треба показати перемогу — перемогу над нашими полоненими”,пояснював посадовець. 

Спроба засудити українських військовополонених є воєнним злочином, але для того, щоб додати вигляд “легітимності”, як кажуть у розвідці, росіяни готують спеціально навчених “свідків” та завозять російських пропагандистів. Окупанти у Маріуполі змушували містян писати “свідчення про звірства ЗСУ” в обмін на обіцянки виплатити компенсації, наприклад, за зруйноване житло або за надання допомоги.

Філармонія у Маріуполі. Скриншот Google Maps

Російське керівництво підтверджувало плани “судити” 92 українців. Загалом же у РФ завели понад 1 300 кримінальних проваджень проти більш ніж 400 громадян України, зокрема, принаймні 220 людей підозрюють у скоєнні “злочинів проти миру і безпеки людства”. 

Нагадаємо, що серед полонених в Росії українців понад 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі”. Частина з них загинула у колонії в Оленівці, куди, за даними Генштабу ЗСУ, навмисно поцілили росіяни. Так вони намагались приховати катування і вбивства полонених, а також звинуватити Україну у скоєнні “воєнних злочинів”:

 Фотографія обкладинки: mistomariupol.com.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter