Грузинські лікарі кажуть, що стан Саакашвілі став критичним

Дата: 18 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Колишній президент Грузії та громадянин України Міхеїл Саакашвілі перебуває в критичному стані та потребує негайної госпіталізації до цивільної лікарні. 

Про це повідомляє грузинська Омбудсман Ніно Ломджарія

Незалежна група лікарів, яка діє під егідою грузинської Омбудсмана. Фото: сторінка Омбудсмана Грузії у фейсбуку

Висновок щодо критичного стану здоров’я Саакашвілі ухвалила незалежна група лікарів, яка діє під егідою Ломджарії. Вони зафіксували, що той тримає голодування вже 48 днів попри виявлену неврологічну хворобу мозку, пов’язану з дефіцитом вітаміну В1 і Енцефалопатію Верніке, недолік калію в організмі і Гіпокаліємію та порушення структури білка гемоглобіну і Таласемію

Напередодні українська Омбудсман Людмила Денісова, посилаючись на інформацію від членкині консиліуму лікарів Ніно Шарашенідзе, повідомляла про те, що Саакашвілі блює кров’ю та потребує невідкладної консультації гастроентеролога.

Незалежна група лікарів підтвердила, що в Саакашвілі існує високий ризик шлунково-кишкової кровотечі. Водночас у лікарні, де тримають колишнього президента, відсутня необхідні техніка та персонал.

“Усі фактичні дані, які ми бачили, свідчать, що клініка зараз перебуває на стадії формування. Частина медичного устаткування функціональна, частина перетворюється на режим тестування. Набір медперсоналу, за наданою нам інформацією, розпочався три тижні тому… Деякі фахівці, потенційно необхідні пацієнту, не перебувають на місці постійно. У разі можливого тяжкого стану це створить проблему”, – розповіли лікарі.

На початку листопада Саакашвілі примусово помістили до тюремної лікарні, а до цього тюремники опублікували відео нібито його харчування. Ролик викликав обурення у в’язня, який переконував, що за призначенням лікарів приймав добавки, щоб стабілізувати пульс, частоту серцевих скорочень та мінімальний рівень глюкози. 

Служба генерального інспектора Грузії почала перевірку цього інциденту та закидає посадовцям Міністерства юстиції країни порушення недоторканності життя Саакашвілі. 

У листах з в’язниці політик звинувачує владу Грузії в закликах до його вбивства. 

Фотографія обкладинки: EPA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter