Грузія дозволила польоти підсанкційній авіакомпанії Red Wings, яка літала в окупований Крим

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Грузія видала дозвіл на польоти російській авіакомпанії Red Wings, що незаконно літала в тимчасово окупований Росією український Крим.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на Агентство цивільної авіації Грузії.

Згідно із повідомленням грузинського регулятора, компанія з червня здійснюватиме рейси із Сочі до Тбілісі та з Москви до Кутаїсі. Польоти за маршрутами відбуватимуться тричі на тиждень.

Red Wings поки що не потрапила під західні санкції. Україна запровадила проти неї санкції у 2021 році. Літаки компанії частково перебувають під заочним арештом через рейси до тимчасово окупованого Криму. 

Компанія стала третім авіаперевізником, допущеним до авіасполучення РФ з Грузією – раніше дозволи отримали Georgian Airways і “Азимут”.

Нагадаємо, 10 травня президент РФ Володимир Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Як відомо, у лютому 2022 року Херсонський міський суд арештував 14 літаків російського авіаперевізника, що незаконно перевозили пасажирів з/до закритого пункту пропуску “Сімферополь-авіа”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter