Група Єрмака-Макфола оприлюднила план посилення санкцій проти Росії Action Plan 2.0

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Міжнародна робоча група Єрмака-Макфола представила новий план дій (Action Plan 2.0) задля подальшого посилення санкційного тиску на Росію через її геноцидальну війну проти українців та корінних народів України. Цей план дій передбачає зниження стелі цін на нафту до $45 за барель та визнання Росії державою – спонсором тероризму.

Про це інформує пресслужба Офісу президента.

Група очікує на нові потужні пакети санкцій, передбачені цим планом.

Оприлюднений план дій передбачає: зниження верхньої межі ціни на нафту до $45 за барель, посилення контролю за дотриманням граничних цін на нафту.

Також пропонується запровадити податок на імпорт російської нафти та газу до країн санкційної коаліції.

Крім того, в плані містяться пропозиції щодо припинення прямого постачання російського газу до Європейського Союзу, окрім як через Україну, і щодо створення резервного буфера газу в Україні.

Серед інших пропозицій запровадження санкцій проти російських нафтогазових компаній, проти “Газпромбанку”, накладення повного оподаткування на західні нафтогазові компанії, що залишаються в Росії, блокування доступу Росії до західних нафтогазових сервісів тощо.

У плані є пункт про необхідність запровадження санкцій щодо “Росатому”.

Серед іншого в Action Plan 2.0 розробили розділи щодо посилення санкцій у неенергетичній торгівлі, посилення військових, технологічних, фінансових, індивідуальних санкцій.

В окремому розділі автори плану виділили необхідність визнання Росії державою – спонсором тероризму.

Група Єрмака-Макфола також запропонувала країнам Європи під час видавання віз росіянам брати “збір на відновлення України”.

Як повідомляє The Bell з посиланням на нові рекомендації групи, у документі йдеться, що низка країн ЄС уже не видає туристичних віз росіянам, і іншим державам слід теж розглянути цю можливість. Зокрема, пропонується припинити видавати росіянам будь-які європейські візи або, як варіант, брати з них під час видавання віз “збір на відновлення України”.

“У росіян буде вибір: заплатити зверху і побачити Рим або заощадити і відпочивати в Мінську”, – мовиться в документі.

Як відомо, тоталітарна Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Неспровокована війна Путіна призвела до численних глобальних криз: поставила під загрозу енергетичну та продовольчу безпеку, спричиняє інфляцію та зростання боргу в різних країнах.

У березні 2023 року речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що домовлятися про мир з Україною зараз неможливо, Росія продовжить воювати, щоб захопити українські землі. 

“Поки що жодних передумов для переходу процесу в мирне річище немає. Для нас абсолютним пріоритетом продовжує залишатися і залишатиметься завжди досягнення поставлених цілей. Наразі вони можуть бути досягнуті лише військовим шляхом”, – цитує Пєскова агентство РИА Новости.

Із 24 лютого 2022 до 15 лютого 2023 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) зафіксувало 21 293 випадки загибелі або поранення цивільних осіб в 1141 населеному пункті України: 8 006 загиблих і 13 287 поранених. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

За даними Офісу генпрокурора України станом на березень 2023 року, унаслідок військової збройної агресії РФ скоєно 72 тисячі воєнних злочинів. Загинули майже 10 тисяч цивільних осіб, понад 13 тисяч цивільних зазнали поранень. Понад 80 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури зруйновано або пошкоджено.

Ірпінь, Київська область, 1 квітня 2022 року

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За підрахунками ООН, станом на середину серпня понад 3 мільйони громадян України були вивезені добровільно чи примусово на територію Росії з окупованих територій Сходу та Півдня України.
 
Сім’ї внутрішньо переміщених осіб зі сходу країни тікають від конфлікту до Львова, 10 березня 2022 року

Російські ЗМІ інформують, що станом на 1 серпня кількість переміщених з України до РФ перевищила 3 мільйони. Водночас половина з цього числа – жителі з районів, контрольованих незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини, які виїздили також ще до початку війни.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що, навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter