Громадські організації вимагають кваліфікувати замах на Валентину Бучок як теракт

Дата: 22 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Українська асоціація полонених ініціювала створення відкритого листа з вимогою кваліфікації замаху на вбивство колишньої цивільної заручниці угруповання “ДНР” Валентини Бучок як терористичного акту.

Про це керівник організації Анатолій Поляков написав на своїй фейсбук-сторінці. Зараз під документом підписалися понад 10 громадських організацій та окремі активісти, журналісти й волонтери.

Важно! 20 июня произошло очередное покушение на Валентина Бучок которая больше года провела в подвале боевиков….

Опубліковано Анатолієм Поляковим Неділя, 21 червня 2020 р.

Колишня заручниця угруповання “ДНР”, громадська активістка Валентина Бучок уранці 20 червня підірвалася на розтяжці, яку хтось встановив на її подвір’ї в селі поблизу Костянтинівки Донецької області: вибуховий пристрій спрацював, коли жінка відкривала хвіртку. Поліція Донеччини відкрила провадження за статтями 15 і 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Це була не перша спроба вбивства активістки. У жовтні 2019-го так само на її подвір’ї невідомі встановили вибуховий пристрій, але тоді чоловік Валентини вчасно його помітив і ніхто не постраждав. Окрім того, як розповідає Валентина, будинок, у якому вона живе з родиною, намагалися підпалити, а через рік після звільнення із заручників хтось убив її кота.

Валентина Бучок повернулася з полону угруповання “ДНР” внаслідок обміну в грудні 2017 року. Після цього через суд відстоювала свої трудові права перед колишнім роботодавцем – ДТЕК, а також вела публічну громадську діяльність: розповідала про пережите в полоні, знялася в документальному фільмі Сергія Іванова “Ізоляція” про однойменний артцентр у Донецьку, перетворений бойовиками на концтабір і катівню. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter