ГПУ запевняє, що слідство в справах Майдану не зупиниться

Дата: 22 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

До органів досудового розслідування скерують 114 проваджень щодо злочинів, пов’язаних з подіями під час Революції гідності, і слідство в цих справах не зупинятиметься.

Про це повідомила Генеральна прокуратура. 

Так, до Державного бюро розслідувань, в якому вже створили спеціальний слідчий підрозділ для розслідування злочинів, пов’язаних з подіями на Майдані, відійде 50 проваджень, ще 43 – до Національного антикорупційного бюро. Решту проваджень передадуть до органів Національної поліції, СБУ та Державної податкової служби.

У ГПУ наголосили, що прокурори спеціально створеного в жовтні департаменту процесуального керівництва в провадженнях про злочини, скоєні під час Революції гідності, зможуть проводити невідкладні процесуальні дії для розслідування, поки не завершиться передання матеріалів справ до відповідних органів.

Як відомо, раніше адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування з вимогою скликати позачергове засідання Ради, щоб провести голосування за поправку №318 до законопроєкту №2116, яка дозволить слідчим прокуратури, що працювали над справами Майдану, перейти до відповідного підрозділу ДБР у спрощеному порядку.

20 листопада ГПУ завершила всі процесуальні дії. Незадовго до цього Адвокатська дорадча група разом із Закревською повідомили, що справи не можна передавати до ДБР, поки поправку не підтримають у парламенті, адже в іншому разі вони потраплять під вплив Андрія Портнова. 

Низка громадських організацій вже закликала владу гарантувати відсутність тиску і втручання в розслідування справ Майдану з боку Андрія Портнова та інших представників колишньої влади Януковича.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter