Голову виборчкому в Києві судитимуть за фальсифікацію місцевих виборів

Дата: 30 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Київська міська прокуратура передала до суду матеріали справи щодо голови однієї з виборчих комісій у столиці, яка підробляла результати місцевих виборів. 

Про це повідомили в прокуратурі.

Голова однієї з виборчих комісій у Дарницькому районі, як встановили слідчі, підробила та подала до територіальної виборчої комісії уточнений протокол підрахунку голосів. До нього вона внесла недостовірні відомості про отримання однією з політичних партій на 40 голосів більше, ніж це було в реальному житті. 

Порушення виявили під час того, як територіальна комісія уточнювала протокол колег з дільничної комісії та оголошувала результати виборів.

За вчинене обвинуваченій загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк п’ять років.

Нагадаємо, що місцеві вибори пройшли в Україні 25 жовтня минулого року. За даними ЦВК, явка на них становила 37%. У день виборів біля дільниць також відбувалось опитування громадської думки, яке незадовго до його проведення ініціював президент Володимир Зеленський. Експерти назвали ідею очільника країни незаконною та вбачають у ній агітацію. Згідно з результатами досліджень, третина тих, хто пішов на вибори, проігнорували опитування Зеленського.

Вперше під час тогорічних виборів до органів місцевого самоврядування в Києві та Харкові балотувалися щонайменше шестеро відкритих ЛГБТ-людей та їхніх союзників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter