Голову ОАСК Павла Вовка дозволили примусово доставити до суду

Дата: 03 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд дозволив примусовий привід на засідання голови окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, де йому мають обрати запобіжний захід у межах справи про захоплення влади.

Про це повідомляє “Слово і Діло”. 

Детективи НАБУ вчергове намагаються вручити повістку Вовку, 2 лютого 2020 року

За словами керівниці відділу комунікацій ВАКС Олесі Чемерис, засідання, на якому слідчий суддя ухвалив рішення про примусовий привід, відбулося 3 лютого. Інформацію про рішення щодо Вовка журналістам видання підтвердили також у САП.

Напередодні детективи НАБУ вчергове намагалися вручити повістку судді, але він від неї відмовився. 

Нагадаємо, що в липні минулого року правоохоронці звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади голову ОАСК Павла Вовка та його колег. Як доказ детективи НАБУ виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег.

Однак за цей час судді навіть не обрали запобіжного заходу, адже він просто ігнорує засідання, на яких це мають робити. ZMINA докладно розповідала про те, як майже рік Вовк утікає від детективів та говорить, що звинувачення проти нього – це справа рук “іноземних агентів”.

Судді ОАСК відомі тим, що відсторонили від обов’язків в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун та розглядали позови звільнених унаслідок проведення атестації співробітників поліції Києва та Центрального апарату, зокрема одіозних департаментів протидії наркозлочинності та захисту економіки. За словами судді Вовка, його колеги поновили тоді 90% звільнених.

Нещодавно ОАСК на вимогу школярки скасував нову редакцію правопису. Адвокат та ГО, які представляли інтереси дівчинки, фігурують на плівках НАБУ. Згідно з ними, ГО використовують для подання позовів та заяв, у яких зацікавлений сам Вовк.

Фотографія обкладинки: Бабель 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter