Голові патріотичного клубу в РФ загрожує штраф за розбитий його вихованцями на сцені муляж з написом “смерть п*дорам”

Дата: 09 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Росії щодо керівника військово-патріотичного клубу “Десантник” Андрія Палачова з Ярославля порушили адміністративну справу через гомофобний виступ його вихованців.

Про це повідомляє телеканал “Дождь”. 

Керівник військово-патріотичного клубу “Десантник” Андрій Палачов. Фото: iMag.one

Скандальний виступ, що був присвячений 20-річному ювілею клубу “Десантник”, відбувся на початку вересня. Під час одного з номерів хлопця у формі підняли на руки та поклали йому на живіт муляж з написом “Смерть п*дорам”. Після цього інший учасник ударив по муляжу кувалдою та розбив його. 

Багато присутніх у залі, серед яких були маленькі діти, як зазначали місцеві журналісти, не підтримали дій на сцені. Обурення інцидент викликав і в директора будинку культури, в якому проходив виступ, і в голови місцевого відділення організації ветеранів чеченської війни та в уповноваженого з прав дитини. 

Водночас сам Палачов в інциденті нічого поганого не бачив: 

“Дітлахи просто вирішили пожартувати та намалювали цей напис в останній момент. П*дорам (гомосексуалам. – Ред.) узагалі в Росії робити нема чого. За що їх (дітей. – Ред.) карати? Вони просто “дірявих” не люблять, я таких теж не люблю. Сім’я повинна бути традиційною: хлопчик і дівчинка, а не ось ця вся п*доросня”. 

Виступ вихованців клубу. Фото: 76.ru

Тепер Палачова звинувачують у порушенні встановлених вимог розповсюдження серед дітей інформаційної продукції, що містить інформацію, яка завдає шкоди їхньому розвитку. Відповідна стаття в Кодексі про адмінпорушення РФ передбачає штраф від 2 до 3 тисяч рублів для громадян та до 10 тисяч – для посадових осіб.

Відомо, що із 2013 року в Росії карають за так звану “пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх”, однак випадки гомофобії залишаються поза увагою правоохоронців. Минулого року в Ярославлі, наприклад, десантники побили ЛГБТ-активіста, який на День ВДВ вийшов перед ними з плакатом: “Геї також служать у ВДВ”.

Нагадаємо, що деякі ЛГБТ-росіяни змушені покидати батьківщину через погрози. Так, наприклад, сталось із лесбійською родиною, яку почали переслідувати після участі в рекламі супермаркету.  Прихисток за кордоном попросив і росіянин Ілля Бронський, якому після інтерв’ю журналістам почали погрожувати, а згодом напали в переході зі словами “снідозний п*дор”.

В Україні ЛГБТ-люди також стають жертвами злочинів ненависті через ставлення оточення до їхньої орієнтації або ідентичності. Активісти вимагають від парламенту підтримати законопроєкт №5488, який має на меті криміналізувати злочини щодо ЛГБТ. 

ZMINA докладно розповідала, що пропонують автори ідеї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter