Глава поліції Києва Андрій Крищенко пішов у відставку: його наступником став Іван Вигівський

Дата: 11 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Заступник голови Нацполіції України, очільник поліції Києва Андрій Крищенко подав у відставку, його рапорт задовільнили 10 серпня. 

Про це повідомив він сам на власній сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Андрія Крищенка

“Я подав рапорт про відставку. І вчора його задовільнили”, – написав він. 

Він подякував кожному поліцейському окремо і всьому колективу поліції Києва “за роботу, підтримку і готовність нести службу, попри напружений графік і щоденне навантаження”.

Ми однією командою робили все, аби забезпечити порядок у столиці… Я вірю у кожного, хто патрулює вулиці, затримує правопорушників чи розслідує злочини. І я впевнений, що ви й надалі працюватимете, не зменшуючи темпів і обертів. Пишався і завжди пишатимуся нашою спільною роботою”, – підкреслив він.

Наступником Крищенка став керівник ГУ Нацполіції в Полтавській області Іван Вигівський. Цю інформацію підтвердив у коментарі УНІАН ексочільник поліції Києва.

“Міністр внутрішніх справ представив Івана Вигівського, полковника поліції, керівником поліції Києва”, – сказав він.

Іван Вигівський. Джерело: npu.gov.ua

Нагадаємо, що Крищенко очолював Головне управління Нацполіції в місті Києві з грудня 2015 року.

15 липня 2021 року Верховна Рада підтримала відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Рішення підтримав 291 депутат. Проти проголосували сім, утрималися 17, не голосували 36. Жодного голосу за відставку не віддали “Опозиційна платформа – За життя” та “Батьківщина”.

Вже наступного дня парламент призначив на посаду очільника МВС нардепа від “Слуги народу”, голову парламентського правоохоронного комітету Дениса Монастирського.

4 серпня Кабмін звільнив заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, який обіймав цю посаду з вересня 2019 року і відповідав, зокрема, за координацію законодавчого забезпечення діяльності МВС, взаємодію з Верховною Радою, Громадською радою при МВС, а також зв’язок із ЗМІ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter