Новим міністром внутрішніх справ став Денис Монастирський

Дата: 16 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Верховна Рада призначила нардепа від “Слуги народу” та голову парламентського правоохоронного комітету Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

За відповідне рішення проголосував 271 депутат. 

Фото: bigkyiv.com.ua

41-річний Денис Монастирський родом з Хмельницького. Він закінчив юридичний факультет місцевого університету управління та права і став кандидатом юридичних наук. Окрім цього, він  очолював відділ з питань законотворчості й наукових експертиз науково-дослідної частини того ж вишу. 

У 2016 році Монастирський був секретарем конкурсної комісії з добору керівництва Держбюро розслідувань. Ця комісія затвердила головою ДБР Романа Трубу. Дружина новоспеченого очільника МВС Жанна Монастирська працює начальницею відділу представництва та судово-аналітичної роботи в Державному бюро розслідувань.

У VIII скликанні Верховної Ради Монастирський був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка, який з вересня 2019-го обійняв посаду заступника звільненого міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Працював Монастирський і експертом реформування правоохоронної і судової системи в ГО “Український інститут майбутнього”, одним із засновників якої був Геращенко. 

У 2019-му Монастирський пройшов до Верховної Ради IX скликання за списком партії “Слуга народу” під номером 19. Згідно з аналітикою руху “Чесно” станом на 24 липня 2020 року був одним з нардепів, які подали найбільше законодавчих ініціатив, а, за даними порталу “Слово і діло“, в статусі нардепа виконав 19 своїх обіцянок з 99, три — провалив, 77 — перебувають у процесі виконання.

Денис Монастирський та Ілля Кива

Новий міністр МВС відомий також тим, що написав довідку до скандальної дисертації нардепа Іллі Киви. Результати останньої викликали в Монастирського, якщо вірити документу, інтерес. 

“Я не обіцяю вміти вирішити всі проблеми. Це неможливо. Але обіцяю гідно нести службу в інтересах народу і держави”, – сказав міністр МВС після голосування в Раді щодо його призначення. 

Сам Монастирський за своє призначення не голосував. 

На посаді очільника МВС він планує зосередити увагу на:

  • боротьбі з організованою злочинністю, злодіями в законі;
  • на притягненні поліцією до відповідальності всіх без винятку порушників, незалежно від їхніх посад;
  • налагодженні відносин між поліцією, громадою та місцевою владою;
  • безпеці дорожнього руху;
  • цифровізації всіх сфер роботи МВС;
  • боротьбі з наркотиками;
  • захисті держкордону, зокрема “будівництві сучасного ефективно облаштованого кордону по всьому периметру держави”;
  • впровадженні добровільного страхування від пошкодження майна в пожежі;
  • зміцненні “внутрішньої стійкості та оборони країни, поверненні Криму і Донбасу”.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter