Геращенко вимагає закрити справи проти “Миротворця”, який оприлюднив персональні дані журналістів

Дата: 16 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Народний депутат Антон Геращенко вимагає від СБУ, МВС та прокуратури припинити кримінальні провадження проти волонтерів проекту “Миротворець”.

Про це сам депутат повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook.

“Звернувся до генпрокурора, міністра внутрішніх справ та голови СБУ з вимогою закрити кримінальні справи проти волонтерів проекту “Миротворець” за публікацію контактних, а не персональних даних журналістів, акредитованих в “ДНР”, як необґрунтовані та незаконні”, – написав він.

Антон Геращенко також виклав відповідне звернення до посадовців.

Нагадаємо, що на наступний день після оприлюдення персональних даних журналістів прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження. Через це згодом ресурс заявив про своє закриття.

Тим часом заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука вже заявив, що проект “Миротворець” повернуть попри тиск.

Правозахисники Харківської правозахисної групи наполягають, що оприлюднення персональних даних журналістів порушує їхнє право на приватність. Інформація була отримана не з відкритих джерел, що передбачало згоду на її публікацію, а з невідомого джерела, підкреслюють правозахисники.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляв про свою причетність до створення сайту “Миротворець”.  

За даними журналістів, незадовго до вбивства екс-депутата Олега Калашникова та журналіста Олеся Бузини їхні дані з’явилися на цьому ресурсі. Після оприлюдення списку низка журналістів почали отримувати погрози. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter