Геращенко: Росія у Мінську відмовилася забрати своїх громадян в обмін на українських політв’язнів

Дата: 06 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Представники Росії в Мінську відмовилися забрати своїх громадян з українських в’язниць в обмін на українців, ув’язнених у Росії.

Про це повідомила перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, сьогодні, у четверту річницю підписання мінських угод, представники України “зафіксували повне ігнорування” виконання домовленостей з боку Росії та бойовиків, зокрема в питанні звільнення заручників.

“Представники РФ в гуманітарній підгрупі відповіли ВІДМОВОЮ забрати громадян РФ з українських тюрем в обмін на наших політв’язнів, заявивши, що “РФ не має відношення до конфлікту і нас там нет”, – написала Геращенко.

Ірина Геращенко

Ірина Геращенко підкреслила, що Росія також відмовилася надати свого експерта для створення механізму з пошуку зниклих безвісти.

Крім того, за словами першої віце-спікерки Верховної Ради, Росія відмовляється створювати підгрупу щодо кордону, яка б мала обговорювати передання україно-російського кордону під контроль України.

Раніше Ірина Геращенко заявила, що Росія не зацікавлена повертати своїх громадян з України.

За її словами, понад місяць тому Україна передала Росії список із 30 громадян РФ, які скоїли злочини. Близько 20 з них написали Путіну щодо повернення. Але жодних відповідей, за словами Геращенко, звідти не надійшло.

Нагадаємо, 16 серпня в адміністрації президента України заявили, що Петро Порошенко готовий помилувати засуджених в Україні росіян для звільнення українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter