Генштаб: За січень на фронті зафіксували понад пів сотні випадків застосування росіянами хімічних боєприпасів  

Дата: 13 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У січні поточного року українські військові зафіксували щонайменше 51 випадок, коли російські військові на фронті застосовували боєприпаси з отруйними хімічними речовинами. 

Про це розповіли у Генштабі. 

Снаряди, які скидають росіяни на українських військових на фронті. Фото: Генштаб

Українські військові зазначають, що динаміка використання росіянами хімічних боєприпасів зростає. Так, від початку повномасштабного вторгнення загалом зафіксували 626 таких випадків, тобто у січні – 8% з них. 

Найчастіше росіяни використовують гранати, що скидають з безпілотників, застосовують саморобні вибухові пристрої, споряджені подразнювальними сполуками, а також гатять з артилерії снарядами із небезпечними речовинами. 

Торік 14 грудня вперше зафіксували застосування росіянами нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО зі вмістом бойової отруйної речовини CS.

“36 випадків застосування небезпечних хімічних речовин задокументували та направили для проведення слідчих дій”, – кажуть у Генштабі. 

Нагадаємо, що російські військові не приховують застосування боєприпасів із небезпечними хімічними речовинами проти українських військових.  

Російський офіцер, який брав участь у повномасштабному вторгненні в Україну та зміг втекти з Росії за кордон, розповів, як обстрілював позиції українських бійців снарядами з хлорпікрином. 

ZMINA розповідала, які заборонені засоби та методи ведення бойових дій Росія використовує у війні проти України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter