Генпрокуратура хоче шукати американські гроші в Центрі протидії корупції

Дата: 26 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Печерський суд Києва дозволив слідчим Генеральної прокуратури України вилучати речі та документи Центру протидії корупції, зокрема й ті, які становлять банківську таємницю.

Як повідомляє видання “Українська правда” відповідні ухвали суду 22 березня з’явилася в Єдиному реєстрі судових рішень.

Слідчі Генпрокуратури звернулись до суду в рамках кримінального провадження, шукаючи кошти уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції. У ГПУ стверджують, що ці гроші мали б надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу.

Повідомляється, що у справі слідчі матимуть доступ до речей і документів Центру протидії корупції, копій договорів про відкриття та обслуговування банківських рахунків, довіреностей, карток із зразками підпису посадових осіб організації, печаток, договорів на встановлення системи “Клієнт-Банк”, виписок з номерами телефонів, ІР-адрес, з яких проходило з’єднання системи “Клієнт-Банк” та датами проведення вказаних з’єднань.

Також слідчі можуть отримати інформацію про рух грошей на рахунках Центра, бухгалтерських документів, документів підрядників громадської організації, виписок, та ін. з початку 2014 року.

У Центрі протидії корупції коментують таке кримінальне провадження як привід втрутитися та заблокувати роботу громадської організації, заарештувати її рахунки та почати кримінальне переслідування її співробітників, які публічно критикують роботу керівництва Генпрокуратури.

“Це можна розцінювати виключно як тиск на організацію. На місце Генерального прокурора готують одного з замів Шокіна – Столярчука чи Севрука, роботу яких жорстко критикує Центр”, – заявив Віталій Шабунін, голова правління “Центру протидії корупції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter