“Газова залежність”: очільник Саксонії виступив за ремонт “Північного потоку-1” та переговори між РФ і Україною

Дата: 23 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Прем’єр-міністр німецької землі Саксонія Міхаель Кречмер висловився за відновлення поставок російського газу після війни та за участь Німеччини у просуванні можливості переговорів між РФ і Україною.

Про це повідомляє німецький журнал Der Spiegel.

Міхаель Кречмер

Кречмер поставив під сумнів санкції проти Росії та закликав ЄС наполягати на розв’язанні цього питання шляхом переговорів.

“Нам потрібні довгострокові контракти на постачання зрідженого газу з США, Катару та інших арабських країн. Крім того, ми нарешті повинні мати власне родовище природного газу в Північному морі. А коли війна закінчиться, ми повинні знову використовувати газ з Росії”, – заявив Кречмер.

Відповідаючи на запитання, чи припускає він, що пошкоджений газопровід “Північний потік-1” потім буде відремонтований, Кречмер відповів: “Нам знадобиться трубопровідний газ, а це можливо лише при функціонуючих трубопроводах”.

За його словами, для припинення війни Німеччина повинна працювати з іншими країнами, щоб домогтися розв’язання проблеми шляхом переговорів.

“Зараз потрібні спільні дипломатичні зусилля ЄС, США, Китаю, Індії та Японії. Ця війна повинна бути зупинена”, — сказав Кречмер.

Він також додав, що ці переговори не призведуть до того, що Україні автоматично доведеться відмовитися від частини своєї національної території.

“Немає жодної причини, чому Україна повинна віддати навіть один квадратний метр своєї території. Збитки від війни мають бути компенсовані Росією, воєнні злочинці мають бути притягнуті до відповідальності. З такою позицією треба йти на мирні переговори”, — сказав Кречмер.

Нагадаємо, Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони та голови МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом і планує повне знищення України.

З 24 лютого до 2 жовтня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 15 246 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 6 114 загиблих і 9 132 поранених. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Наслідки російського вторгнення на Сумщині, липень 2022 року

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За підрахунками ООН, станом на середину серпня понад 3 мільйони громадян України були вивезені добровільно чи примусово на територію Росії з окупованих територій Сходу та Півдня України.
 
Російські ЗМІ інформують, що станом на 1 серпня кількість переміщених з України до РФ перевищила 3 мільйони. Водночас половина з цього числа – жителі з районів, контрольованих незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини, які виїздили також ще до початку війни.
 
Після обстрілів, зокрема Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористом та виключити з Радбезу ООН.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter