Фундація Клуні з двома іншими правозахисними організаціями подали до ООН скаргу на Росію від імені постраждалих у війні українців

Дата: 14 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Три громадські правозахисні організації – Фундація Джорджа Клуні (Clooney Foundation for Justice, CFJ), Legal Action Worldwide і Truth Hounds – подали скаргу до Комітету ООН з прав людини щодо обстрілу Росією Вінниці 14 липня 2022 року, внаслідок якого загинули 29 людей та понад 200 отримали поранення.

Про це повідомили на сайті фундації.

Джерело: cfj.org

“Після ретельного розслідування та експертного юридичного аналізу організації дійшли висновку, що напад на Вінницю порушив право жертв на життя згідно з Загальним коментарем №36 Комітету ООН з прав людини, який стверджує, що будь-які вбивства, які сталися внаслідок акту агресії, як це визначено міжнародним правом, становлять порушення права постраждалих на життя”, – йдеться у заяві правозахисників.

Вони закликали Комітет забезпечити справедливість для сімей загиблих та підтвердити норму про неприпустимість агресії.

Нинішня скарга є черговим кроком у постійній роботі CFJ, спрямованій на забезпечення справедливості та відповідальності за воєнні злочини, скоєні в Україні.

Нагадаємо, що за два тижні до цього CFJ та Міжнародний центр захисту прав людини (CEHRI) подали справу до федерального прокурора Австрії з закликом розслідувати сексуальне насильство та вбивства, вчинені російськими військовими в Україні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що під час ракетного обстрілу у липні 2022 року у Вінниці загинула дитина з синдромом Дауна. Її мати вижила, але опинилася в реанімації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter