ФСБ офіційно відмовила журналісту Семені у виїзді на лікування

Дата: 22 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Кримське управління ФСБ Росії відмовило в задоволенні клопотання захисту кримського журналіста Миколи Семени про виїзд його на лікування до Києва.

Відповідне повідомлення опублікував у Фейсбуці адвокат Семени Андрій Сабінін.

“Клопотання від 23 серпня 2016 року, заявлене адвокатом Сабініним А.В. в інтересах обвинуваченого Семени Н.М. про виїзд обвинуваченого Семени Н.М. на короткочасне лікування до ДУ “Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України” у місто Київ, розглянуто і в його задоволенні відмовлено, через наявність спеціалізованих установ для проходження лікування на території Республіки Крим”, − йдеться у документі.

“Намагалися тут з Миколою Семеною реалізувати право на отримання адекватної медичної допомоги, і спонсори були, але от не можна за межами, тільки на острові. Знаємо, плавали ми на острові, тиждень до ЛОРа почекай, та й навіщо ви сюди хворіти приїхали. Дивно, що у катівнях не запропонували полікуватися”, − прокоментував дану відмову адвокат Андрій Сабінін.

Нагадаємо, навесні у Криму пройшли масові обшуки, у тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Відносно автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою у закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Російське слідство заборонило йому покидати півострів.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуванням громадян України в анексованому Криму, зокрема, журналіста Миколи Семени, і закликало припинити тиск на нього.

23 серпня захист Миколи Семени закликав ФСБ випустити його з Криму на лікування.

До цього відпустити Миколи Семену на лікування до Києва у російської влади зажадала Міжнародна і Європейська Федерація журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter