“Френдзона”: в Україні зʼявився подкаст, створений підлітками для підлітків

Дата: 04 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Організація Children разом з The Ukrainians Media та “Дженерейшн плюс” запустила подкаст “Френдзона”, у якому підлітки обговорюватимуть теми, які їх турбують, зможуть висловити свої думки з того чи іншого приводу та почуття. Ведучі подкасту – студентки з Києва, Дарина та Ліза. Вони діляться власними історіями та аналізують, які зміни відбуваються з ними в процесі дорослішання.

Про це пише “Детектор медіа”. 

Фото: Френдзона

“Через війну багато дітей втратили своїх друзів та близьких або ж просто не можуть підтримувати з ними належний зв’язок і залишаються на самоті зі своїми питаннями та проблемами. Тому ми взяли за мету створити такий ресурс, який говорив би про потреби підлітків їхнім же голосом. Наче вони не слухають запис у мережі, а спілкуються про наболіле в колі друзів”, – поділилася радниця з роботи з підлітками та молоддю Save the Children Анна Мирвода.

Перший випуск “Френдзони” вже доступний для прослуховування. Він присвячений упередженням та стереотипам, пов’язаним із зовнішністю людини. Загалом у межах сезону з’являться десять епізодів подкасту, які виходитимуть кожні два тижні. 

“У ці складні часи великої війни, коли підлітки стикаються з розлукою, стресом та психологічними труднощами, створення простору, де вони можуть відчути підтримку та знайти рівних собі в спільному діалозі, набуває особливого значення. “Френдзона” стає не просто подкастом, а й інструментом підтримки, який допомагає зменшити відчуття ізоляції та самотності серед підлітків”, – наголосила директорка “Дженерейшн плюс” Арзи Хайредінова.

За її словами, “Френдзона” відкриває простір для відвертого обговорення тем, які турбують підлітків, і створює можливість для них висловити свої думки та почуття. Цей подкаст стає ще одним кроком у забезпеченні ментального здоровʼя та підтримки підлітків в умовах війни, стверджують його творці.

Нагадаємо, що влітку минулого року проєкт #Stop_sexтинг у співпраці зі студією подкастів The Ukrainians Media запустив подкаст “Хороших батьків не блокують”. За словами засновників, він має допомогти батькам захистити своїх дітей від онлайн-ризиків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter