Французький держсекретар зробив камінг-аут

Дата: 08 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Державний секретар уряду Франції у європейських справах Клеман Бон зробив камінг-аут та заявив, що допоможе просуванню толерантності на теренах Європейського Союзу. 

Про це міністр розповів французькому гей-журналу Têtu.

Фото: Paris Match

37-річного Бона призначили держсекретарем у липні поточного року. Посада, як повідомляли журналісти “Європейської правди”, передбачає великий вплив на формування європейської політики президента: від переговорів щодо Brexit до реформи єврозони, зокрема він відповідальний і за політику щодо України.

Як державний секретар з європейських питань, я є додатково відповідальним. Я повинен боротися за поширення толерантності “, – сказав Бон в інтерв’ю.

Він зазначив, що сьогодні здається банальним говорити про це, але для декого не очевидно, що гомосексуальність не є перешкодою для того, щоб бути, зокрема, міністром.

“Мій камінг-аут – не непристойність”, – заявив він.

Клеман Бон та президент Франції Еммануель Макрон. Фото: REA Photo

Держсекретар також повідомив, що наступного року планує відвідати Польщу, де останнім часом влада дедалі більше почала тиснути на ЛГБТ-людей. Бон хоче відвідати одну з так званих зон, вільних від ЛГБТ, через які низка польських міст залишилася без співпраці з французькими регіонами. Також він планує підтримати й одну з організацій, які допомагають жінкам відстоювати право на аборт.

Я походжу із сім’ї, де людей депортували, бо вони були євреями, лише два покоління тому. Це резонує зі мною. Однак я не хотів би, щоб мені казали, що я воюю проти зон, “вільних від ЛГБТ”, тому що я гей. Було б не правильно казати, що я веду боротьбу за себе”, – зазначив Бон.

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Нещодавно в Києві студент вивісив веселковий прапор на балконі гуртожитку, а після цього почав отримувати погрози від праворадикалів та став жертвою нападу. Також цього року в Житомирі група молодиків зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річного трансґендерного хлопця. 

Усього з початку року правозахисники зафіксували понад сотню випадків порушень прав ЛГБТ-українців, серед яких були побиття, погрози, шантаж, зґвалтування та навіть тортури. За даними ООН, церква та праворадикали найбільше протидіють рівності в Україні. Відомо також, що так званих поборників традиційних цінностей в нашій країні фінансують, зокрема, американські релігійні консерватори.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter