Фонд Говарда Баффета профінансує відбудову друкарні “Фактор-Друк”, яку росіяни зруйнували 23 травня

Дата: 01 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Відновити обладнання та книгодрук, зруйнованій армією РФ,  харківській друкарні “Фактор-Друк” допоможе фонд американського мільярдера і філантропа Говарда Баффета.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, а також інформує видання “Українська правда” із посиланням на віцепрем’єр-міністерку економіки Юлію Свириденко та Говарда Баффета.

Джерело: телеграм-канал Олега Синєгубова

Віцепрем’єрка зазначила, що уряд визначає книгодрук як сферу, яку ми “хочемо та будемо” підтримувати, але цього недостатньо для повноцінного відновлення виробництва. Вона додала, що міністерство планує надавати гранти на нове обладнання для друкарні.

Крім грантової підтримки на відновлення обладнання ми звернулися до Говарда Баффета, і він взяв на себе обіцянки, щоб допомогти повністю відновити зруйноване обладнання та приміщення“, – сказала Свириденко.

Джерело: телеграм-канал Олега Синєгубова

Своєю чергою, Баффет у своєму відеозверненні повідомив, що вже спілкувався з Сергієм Політучим, засновником і президентом групи компаній “Фактор”. Мільярдер запевнив, що його фонд допоможе відновити друкарню, можливо, спершу у тимчасовому форматі, щоб якнайшвидше розпочати друк підручників, аби діти у школах отримали їх вчасно.

“Вони можуть знищити книги, але не українську стійкість та відданість. І ми маємо відновити друкарню, і зробити це швидко. Ми з нетерпіння чекаємо на роботу з Сергієм та роботу у Харкові”, – заявив Баффет.

Голова Харківської ОВА зазначив, що друкарню планують відновити за 4-5 місяців. 

“Росіяни намагаються зламати нашу культурну ідентичність, як і сотні років тому відрізати нам доступ до мови, літератури, і, найголовніше – знищити державність. У них це не вдасться”, – наголосив посадовець.

Нагадаємо, що окупанти обстріляли друкарню 23 травня вдень, коли там перебували близько 50 працівників. У результаті обстрілу поранення дістали 20 людей. Загинули семеро цивільних працівників підприємства “Фактор-друк”, де друкували журнали, газети та іншу поліграфію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter