Фермер зі Львівщини утримував у трудовому рабстві двох переселенців

Дата: 18 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Львівській області фермер утримував у трудовому рабстві двох внутрішніх переселенців. Чоловік найняв їх роботу, але потім не платив зарплату й утримував у неналежних умовах.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Львівській області.

Джерело: Поліція Львівської області

За даними правоохоронців, із вересня 2022 року на фермі у Стрийському районі Львівщини працювали двоє вимушених переселенців 47-річний чоловік і його цивільна дружина.

“Вербуючи на роботу, господар ферми обіцяв заявнику та його дружині створити належні умови для проживання та забезпечити оплату праці. Проте насправді роботодавець своїх обіцянок не виконав та за роботу працівникам не платив, а лише надав їм місце для проживання з неналежними умовами та періодично забезпечував продуктами харчування”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: Поліція Львівської області

Після розслідування роботодавцеві оголосили підозру за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Нині триває досудове розслідування. Підозрюваному загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

За даними Міжнародної організації з міграції, з 1991 по 2021 рік від торгівлі людьми постраждали понад 300 тисяч громадян України. Загалом у світі налічується від 20 до 40 млн людей, що перебувають у рабстві.

Нагадаємо, у травні поточного року до суду скерували обвинувальний акт щодо групи людей, яких підозрюють у торгівлі людьми, шахрайстві та вимаганні.  

Серед підозрюваних 41-річний житель Черкащини, який тимчасово жив у Житомирі, його 40-річна цивільна дружина та двоє 54 та 26-річних знайомих. 

Їхніми жертвами ставали люди у складних життєвих обставинах, наприклад, безробітні, яким пропонували працювати охоронниками, підсобними працівниками або ж різноробочими на підприємствах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter