Фейсбук видалив пост українського дипломата з критикою Путіна, а потім повернув його з вибаченнями

Дата: 13 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Соціальна мережа Facebook спочатку видалила публікацію посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийноса, де той розкритикував слова президента Росії Володимира Путіна про “один народ”, а потім з вибаченнями повернула на місце.

Про це повідомив сам дипломат на власній сторінці у фейсбуку.

Джерело: ua.krymr.com

За його словами, соцмережа визнала пост таким, що порушує правила щодо заборони мови ворожнечі та заборони заяв, коли окрема група людей описується як неповноцінна відносно інших.

“Видалили мій пост. Цікаво, яке слово з нього суперечить правилам і розпалює ненависть? Адже я нікого не назвав прямо. Але “вони” розуміють, що “вони” – це “вони”)” – написав посол.

Джерело: скриншот зі сторінки українського посла

У попередньому дописі дипломат наголошував: “Який один народ? Які брати? Судячи з того, як цілеспрямовано і холоднокровно вони нас знищували протягом кількох століть, то ми навіть не родичі. Родичів нормальні люди не вбивають”.

Критика стосувалася статті Путіна про нібито історію України, в якій той “пояснив” власні слова про те, що українці та росіяни – це “один народ”. У публікації на сайті Кремля, яка була зроблена двома мовами – українською та російською, президент РФ назвав Україну та Росію частинами “одного історичного і духовного простору”, а розділ цього “простору” назвав “спільною бідою”.

Уже невдовзі дипломат повідомив про те, що адміністрація соцмережі з вибаченнями повернула публікацію на місце.

“Пишуть, що не так зрозуміли) Дякую всім за підтримку!” – написав він.

Джерело: скриншот з фейсбук-сторінки українського дипломата

Раніше ZMINA повідомляла про те, що користувачі фейсбуку почали отримувати попередження про “екстремістський контент”. У них ідеться, що людина нібито зазнала впливу екстремістського контенту, а також пропонується допомога в разі, якщо друзі користувачів “стають екстремістами”.

У компанії пояснили це тестуванням відповідного пілотного проєкту в США. Чому такі повідомлення отримували користувачі з України, не уточнюється. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter