Користувачі фейсбуку почали отримувати попередження про “екстремістський контент”

Дата: 02 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Facebook розпочав тестування пілотного проєкту, що має на меті попередження для людей, на яких міг вплинути “екстремістський контент” або чиї друзі можуть “ставати екстремістами”.

Про це пишуть #Букви.

Джерело: pixabay.com

Зокрема, такі попередження 1 липня отримали й деякі користувачі українського сегмента соцмережі. У них ідеться, що людина нібито зазнала впливу екстремістського контенту, а також пропонується допомога в разі, якщо друзі користувачів “стають екстремістами”.

Відповідне сповіщення показав у фейсбуку журналіст Дмитро Бунецький. 

Джерело: bykvu.com

Таке саме попередження отримали Ельдар Салімов, Яна Дубілянська, Таня Матяш, Владислав Дулапчій та інші користувачі.

Джерело: bykvu.com

Журналісти виявили, що, якщо натиснути на слово “Допомогти”, відкривається стаття з назвою “Які аргументи використовують насильницькі групи для залучення підписників?”. Статтю наразі можна знайти через пошуковик, однак її текст доступний не всім, уточнюється в сповіщенні.

Джерело: bykvu.com

У коментарі для ЗМІ представники Facebook зазначили, що такі дії – тест пілотного проєкту для запобігання радикалізації в соцмережі, його запустили в США.

“Цей тест є частиною нашої ширшої роботи з оцінювання способів надання ресурсів і підтримки людям у Facebook, які могли взаємодіяти з екстремістським контентом або зазнавати його впливу, можуть знати когось, хто стикається з цим ризиком. Ми співпрацюємо з неурядовими організаціями та академічними експертами в цій сфері та сподіваємося, що в майбутньому нам буде чим поділитися”, – повідомляє агентство Reuters.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter