Facebook виділить $5 млн для журналістів, які публікуватимуться на власній видавничій платформі компанії

Дата: 05 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Facebook Inc виділить 5 млн доларів для журналістів, які розміщуватимуть новини на новій видавничій платформі компанії, щоб допомогти незалежним авторам залучити аудиторію та заробляти гроші через соцмережі.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters.

Джерело: xakep.ru

“Цей крок стане однією з відповідей Facebook на тенденцію розсилання інформаційних бюлетенів електронною поштою, очолювану такими платформами, як Substack. Вони орієнтовані на репортерів, які часто є єдиним голосом спільноти”, – заявили в компанії.

Ініціативу компанія ухвалила на тлі переходу журналістів з великих ЗМІ на різні онлайн-майданчики. Зокрема, кілька авторів з New York Times і Vox Media перейшли на Patreon і Substack для заробітку, який практично не має обмежень завдяки підпискам.

Подати заявку на фінансування в межах проєкту можуть вже з четверга, 6 травня, незалежні журналісти США. Пріоритет надається тим, хто висвітлюватиме “чорношкірі, корінні, латиноамериканські, азійські або інші кольорові аудиторії” в місцях, де відсутні джерела новин.

Про створення платформи для публікацій компанія Facebook оголосила у квітні нинішнього року. Вона буде інтегрована зі сторінками авторів новин у соцмережі та охоплюватиме безоплатний інструмент для самостійних публікацій, що дозволить журналістам розсилати інформаційні бюлетені або створювати свої власні вебсайти.

Додатково можна буде заробляти на підписці, кожен автор встановлюватиме ціну на неї самостійно, пояснили в компанії.

У Facebook сказали, що в межах проєкту співпрацюватимуть з Вашингтонським Міжнародним центром журналістів і Національною асоціацією латиноамериканських журналістів для оцінювання програм.

Також у компанії пообіцяли надати журналістам доступ до експертів і послуг, які допоможуть їм побудувати свій новинний бізнес.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter