Facebook видалив допис Трампа, в якому він прирівняв ковід до звичайного грипу

Дата: 07 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Адміністрація соцмережі Facebook видалила допис президента США Дональда Трампа про те, що коронавірус нібито не страшніший за сезонний грип.

Про це повідомляє BBC.

2 жовтня Трамп повідомив, що захворів на коронавірус, а тому пішов на самоізоляцію разом з дружиною. Однак уже через три дні президент США залишив військовий шпиталь імені Волтера Ріда з дозволу лікарів та прилетів до своєї адміністрації. 

З початку епідемії коронавірусу, яка в США наразі забрала життя 211 тис. осіб, Трампа критикували за ігнорування проблеми нового захворювання та звинувачували за те, що він демонстративно не носив маски, а також, наприклад, розповідав про невразливість дітей до ковіду.

У своєму останньому дописі у фейсбуку очільник Білого дому написав, що США “навчилися жити” з грипом, “так само ми вчимося жити з ковідом, який для більшості населення навіть менш смертоносний”. У компанії заявили, що видалили цей допис, бо він порушує правила соцмережі, а саме містить неправдиву інформацію про коронавірус.

В адміністрації твіттера схоже повідомлення Трампа приховали через порушення правила про поширення потенційно шкідливої ​​інформації. Пост президента не видалили, а лише позначили й заборонили лайкати та коментувати його. 

Нагадаємо, що після початку пандемії коронавірусу соцмережі почали активно боротися з фейками щодо хвороби. Так, американська компанія Google заборонила публікувати на відеохостингу YouTube матеріали з неправдивою медичною інформацією, що суперечить офіційним відомостям про коронавірус, які поширює ВООЗ та місцеві органи охорони здоров’я.

Нові правила, наприклад, забороняють розповідати, що відмова від азійської кухні захищає від коронавірусу або ж про те, що затримування дихання може застосовуватись як діагностичний тест на COVID-19. Видалятимуть і відео, в яких заперечують важливість соціального дистанціювання чи розповідають про те, що коронавірус спричиняє випромінювання веж 5G, або ж заохочують до молитов чи ритуальних обрядів замість офіційних методів лікування.

Нещодавно в НАТО заявили, що Росія і Китай скористалися пандемією для поширення пропаганди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter