Facebook видалив допис Трампа про невразливість дітей до коронавірусу

Дата: 06 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Американська компанія Facebook уперше видалила допис президента США Дональда Трампа за порушення правил соцмережі щодо поширення неправдивої інформації про коронавірус.

Про це повідомляє The Guardian.

Після початку пандемії коронавірусу фейсбук заявляв, що почне сповіщати своїх користувачів про неправдиву інформацію щодо коронавірусу, яку вони вподобали. У соцмережі повідомляли, що лише за березень опублікували попередження про 40 мільйонів постів, пов’язаних з коронавірусом. Заблокована публікація Трампа містила відео, в якому він стверджував, що діти “фактично невразливі перед COVID-19”. 

“Це відео містить помилкові твердження про те, що група людей невразлива перед COVID-19, що є порушенням нашої політики щодо шкідливої ​​дезінформації”, – повідомили в компанії. 

Через публікацію про нібито невразливість дітей до коронавірусу заблокували також акаунт передвиборчого штабу Трампа у твітері. 

Нагадаємо, що в травні Трамп пригрозив закрити соцмережі після того, як твітер засумнівався в правдивості його повідомлень.

Відомо, що після початку пандемії коронавірусу соцмережі почали активно боротися з фейками щодо хвороби. Так, американська компанія Google заборонила публікувати на відеохостингу YouTube матеріали з неправдивою медичною інформацією, що суперечить офіційним відомостям про коронавірус, які поширює Всесвітня організація охорони здоров’я та місцеві органи охорони здоров’я.

Нові правила, наприклад, забороняють розповідати, що відмова від азійської кухні захищає від коронавірусу або ж про те, що затримування дихання може застосовуватись як діагностичний тест на COVID-19. Видалятимуть і відео, в яких заперечують важливість соціального дистанціювання чи розповідають про те, що коронавірус спричиняє випромінювання веж 5G, або ж заохочують до молитов чи ритуальних обрядів замість офіційних методів лікування.

Нещодавно в НАТО заявили, що Росія і Китай скористалися пандемією для поширення пропаганди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter