Facebook попереджатиме про фейки щодо коронавірусу

Дата: 17 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Американська компанія Facebook почне повідомляти своїх користувачів про неправдиву інформацію щодо коронавірусу COVID-19, яку вони вподобали. 

Про це розповіли на сайті компанії. 

Приклад того, як виглядатимуть сповіщення у фейсбуку

Повідомлення про дезінформацію, яку соцмережа видалила, однак на яку відреагував користувач, з’являтиметься в стрічці новин. У такий спосіб у компанії хочуть зв’язати людей, які могли взаємодіяти зі шкідливою дезінформацією про вірус, із правдою з авторитетних джерел. Повідомлення, яке надходитиме людям, міститиме посилання на сайт ВООЗ, де розміщено правдиву інформацію про вірус і спростовуються міфи про COVID-19. Ці нововведення запрацюють уже найближчим часом.

Лише за березень соцмережа опублікувала попередження про 40 мільйонів постів, пов’язаних з коронавірусом. У Facebook наголосили, що в 95% випадків, коли люди бачили попереджувальні написи, вони не переходили на перегляд вихідного контенту. Також компанія видалила сотні тисяч неправдивих повідомлень, які могли призвести до неминучої фізичної шкоди.

Щоб людям було простіше знаходити точну інформацію про COVID-19, у соцмережі нещодавно додали новий розділ під назвою “Отримайте факти”.

Нагадаємо, що за час дії карантину СБУ виявила 154 агітатори, які поширювали фейки про коронавірус. Наприкінці березня уряд Великої Британії створив групу швидкого реагування для боротьби з фейками про епідемію коронавірусу, які ширяться в соцмережах. Британцям, наприклад, розповідали про лікаря, що нібито вилікував від коронавірусу сотні пацієнтів. Тільки у фейсбуку цей матеріал за добу набрав понад 160 тисяч уподобань. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter