Евакуйовані із зон підтоплення на Херсонщині люди можуть шукати безкоштовний прихисток у спеціальній програмі

Дата: 07 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Мешканці Херсонщини, які вимушено їдуть з населених пунктів через загрозу затоплення, можуть знайти житло в безпечних районах країни, скориставшись програмою “Прихисток”.

Про це нагадали в уряді. 

Наслідки підриву російськими військовими Каховської ГЕС на Херсонщині. Фото: Libkos / AP

Програма “Прихисток” з’явилася на самому початку повномасштабного вторгнення, а запустила її на волонтерських початках народна депутатка Галина Янченко. Невдовзі ідея отримала державну підтримку, і тепер відповідальним виконавцем проєкту є Мінреінтеграції. 

Оголошення про наявність місця для прихистку на кілька днів чи на довший період розміщують власники житла. Вони можуть отримати компенсацію на сплату комунальних послуг, а деталі про те, як це зробити, можна знайти на сайті програми. 

Для того щоб шукачам побачити пропозиції, треба зареєструватися на сайті “Прихисток” і за допомогою системи фільтрів дібрати помешкання, а після – зв’язатися з власником.

Судячи з даних на платформі, нині там доступне 4801 оголошення. 

Нагадаємо, що через підрив російськими військовими дамби Каховської ГЕС лише на правому березі Херсонщини затопило близько 10 тисяч гектарів сільськогосподарських земель, а також майже 2 тисячі будинків. 

На окупованих територіях обсяг руйнувань та потерпілих у декілька разів більший. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter