Есбівці затримали українського військового, який збирав та передавав РФ дані про “Гвардію наступу” 

Дата: 17 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На Київщині есбівці викрили ще одного ймовірного інформатора головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ). Ним виявився мобілізований до лав Національної гвардії, якого окупанти дистанційно залучили до співпраці через популярну ігрову інтернет-платформу. За їхньою вказівкою чоловік збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів “Гвардії наступу” МВС України.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Передусім росіян цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4 штурмової бригади оперативного призначення “Рубіж”. Розвіддані потрібні були окупантам для підготовки та здійснення прицільних повітряних ударів по українських обʼєктах із застосуванням ракет і дронів-камікадзе.

Правоохоронці задокументували підривну діяльність фігуранта та затримали його на території однієї з військових частин Нацгвардії. Підозрюваним є місцевий житель, який почав співпрацювати із загарбниками ще до його мобілізації до лав українського війська.

Окупанти помітили чоловіка, коли той як активний користувач мережевих інтернет-ігор періодично публікував свої антиукраїнські коментарі.

Виконання “завдань” фігурант розпочав після його призову до однієї з військових частин Нацгвардії. Він збирав інформацію в період, коли його залучали до охорони місць розташування військової техніки, озброєння та боєприпасів Сил оборони. Отримані відомості він передавав окупантам через месенджер у вигляді медіафайлів з електронними координатами українських об’єктів.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільний телефон, який той використовував для листування з представником російської розвідки.

Наразі слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років в’язниці.

Нагадаємо, що на початку жовтня в Києві есбівці затримали ймовірного агента ФСБ, який збирався вступити до школи “Армії дронів”, щоб шпигувати за українськими військовими. За наказом російської спецслужби він збирав розвіддані про спецпідрозділи Збройних сил України та СБУ, які спеціалізуються на використанні безпілотних літальних апаратів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter