Есбівці викрили колегу, яка закликала до капітуляції та називала брехнею новини про наслідки російських обстрілів

Дата: 17 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Керівниці відділу науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ повідомили про підозру у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної російської агресії проти України.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

З кінця лютого минулого року, як кажуть слідчі, підозрювана проводила серед підлеглих агітаційну роботу в інтересах Росії. 

“Повторювала псевдоісторичні тези російської пропаганди, намагаючись представити збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, як внутрішній громадянський конфлікт. Глорифікувала учасників та організаторів цієї агресії та закликала до капітуляції перед ворогом”, – розповідають правоохоронці. 

Факти знищення росіянами українських об’єктів критичної інфраструктури, як додають есбівці, їхня колишня колега називала “дезінформацією”. 

“Для любителів “русского мира” в Службі безпеки України точно немає місця. Ми й надалі будемо продовжувати курс на очищення спецслужби від зрадників різного калібру. А кремлівські наративи вони зможуть озвучувати хіба що в суді – щоб отримати максимальне покарання”,наголошує очільник СБУ Василь Малюк.

Якщо суд визнає провину жінки, то вона може отримати від п’яти до восьми років за ґратами. Також у неї можуть конфіскувати майно. 

Нагадаємо, що за декілька років до початку повномасштабного російського вторгнення СБУ викрила власного генерал-майора, який працював агентом ФСБ. Валерій Шайтанов обіймав посаду в Центрі спеціальних операцій “А” та паралельно був агентом російської спецслужби під псевдонім Бобиль.

Також есбівці детально розповідали, як російські спецслужби намагаються вербувати працівників органу. Так, одного з есбівців росіяни шантажували затриманим у Росії батьком. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter