Есбівці повідомили про підозру в державній зраді екснардепу Євгену Мураєву

Дата: 25 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали доказову базу на керівника забороненої партії “Наші”, екснардепа Євгена Мураєва, якого підозрюють у підривній діяльності проти України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото з відкритих джерел

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал “Наш” для масового поширення проросійських наративів в інформаційному просторі України. У такий спосіб він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах РФ. 

Насамперед це стосувалося подання викривленої інформації про внутрішню ситуацію в Україні та її сприйняття на міжнародній арені.

У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва запровадила санкції РНБО.

Восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва. Під час слідчих дій за адресами екснардепа виявили готівку в російських рублях, зброю, а також комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами незаконних дій. 

Після тривалих незалежних експертиз Служба безпеки України остаточно підтвердила факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України. Йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Наразі тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів. Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в червні минулого року Восьмий апеляційний суд Львова заборонив партію “Наші”, засновником якої є екснардеп Мураєв. 

Мураєв був нардепом двох скликань – спочатку від Партії регіонів, потім від Опозиційного блоку. До початку повномасштабного вторгнення Росії вів активну політичну діяльність, але після 24 лютого зник з медіапростору. За інформацією “Обозревателя”, проросійський політик виїхав на початку березня через окуповану на той момент територію Київщини до Росії.

Внесений до Реєстру держZрадників Рухом “ЧЕСНО”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter