Енергоблоки Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС відімкнені – “Енергоатом”

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

23 листопада на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС через зниження частоти в енергосистемі спрацював аварійний захист. У результаті цього всі енергоблоки автоматично вимкнулися.

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом”.

Фото: Цензор.НЕТ

Наразі всі енергоблоки працюють у проєктному режимі, без генерації в енергосистему. 

Видача відновиться, щойно нормалізується робота енергосистеми. Наразі радіаційний фон на майданчиках АЕС і прилеглих територіях у нормі.

Крім того, в “Енергоатомі” додали, що через зниження частоти зупинено живлення власних потреб Запорізької АЕС з енергосистеми.

“Станція перейшла в режим повного блекауту. Всі дизель-генератори – в роботі. Радіаційний фон на майданчику ЗАЕС залишається в нормі”, – зазначили в компанії. 

Водночас у Міністерстві енергетики України наголосили, що сьогоднішній ракетний обстріл спричинив тимчасове знеструмлення всіх вітчизняних атомних станцій, а також більшості теплових та гідроелектростанцій. Уражено й об’єкти електропередачі.

“У день, коли Європарламент визнав Росію державою – спонсором тероризму, вона довела беззаперечну правдивість цього визначення. Тільки терористи так вчиняють з народом, який не можуть перемогти, а тому намагаються просто знищити”, – йдеться в заяві.

Енергетики працюють, роблячи все можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання, але зауважують, що, “зважаючи на масштаби уражень, знадобиться час”.

Нагадаємо, що сьогодні Росія вкотре завдала масового ракетного удару по Україні. Наразі відомо, що під обстрілом опинилися Київ та область, Львів, Вінниччина, Хмельниччина. 

Загалом, за даними Цаплієнка, станом на 15-ту годину за Києвом унаслідок російської атаки без світла залишалися столиця України, Запоріжжя, Львів, Харків, Кривий Ріг, Суми, Рівне, Полтава, Одеса, Тернопіль. Чернівці та кілька регіонів Молдови. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter